Komerčné články

Ako vybrať notebook

Notebook

Vybrať notebook je v dnešnej dobe pomerne zložité, samozrejme, ak nemáte neobmedzený rozpočet. Vo väčšine prípadov totiž nebudete potrebovať nabušenú mašinu s najvyšším výkonom. Na druhú stranu je veľmi smutné, keď si zaobstaráte nový notebook a potom zistíte, že vám neprehrá film bez sekania.

Notebook

Notebook

Na čo budete notebook používať?

Prvá otázka, na ktorú si pred kúpou musíte odpovedať je, na čo budete notebook primárne používať. Či na ňom chcete iba sledovať filmy, hrať hry alebo pôjde o pracovný nástroj? Nemá totiž význam si na sledovanie seriálov kupovať top stroj zvládajúci najnovšie hry.

Notebooky pre študentov

Ak hľadáte notebook pre študenta, tak si ujasnite priority. V škole bude pravdepodobne počítač neustále prenášaný a občas ho nebude kam zapojiť. Preto je rozhodujúcim paramentrom predovšetkým prenosnosť a vysoká kapacita batérie. Presne tieto vlastnosti majú najmenšie modely notebookov s uhlopriečkou od 11″ do 13″.

Multimediálny notebook alebo notebook do práce

Ak hľadáte notebook na sledovanie filmov alebo na prácu, tak pravdepodobne nepočítate, že ho budete každú hodinu prenášať. Preto oceníte väčší monitor, ktorý bude stačiť k sledovaniu filmov v domácnosti, alebo na čítanie grafov v práci. Pokiaľ pôjde o notebook do práce, tak si dajte pozor, či má výstup na druhý monitor. Na dvoch monitoroch sa vám totiž budú plniť úlohy oveľa ľahšie. Pri nákupe počítača pre tieto potreby nie je nevyhnutné siahať hlboko do vrecka. Stačí vám zvyčajne 4GB ram, dvojjadrový procesor a integrovaná grafická karta. Môžete tiež ušetriť, keď nakúpite notebook so zľavovým kódom alebo repasovaný stroj.

Herný notebook

Herný notebook vyberiete pomerne jednoducho, stačí sa riadiť radou, nakúpte to najdrahšie, na čo máte. Samozrejmosťou by mala byť dedikovaná grafická karta, aspoň 8GB ram, štvorjadrový procesor a monitor veľkosti aspoň 15″.

Leave a Comment