Praktické tipy

Dilema pri výbere mrazničky – skriňovú alebo truhlicovú?

Vysoké nároky na spôsob a kvalitu uskladňovania potravín nedovolia žiadnej poriadnej reštaurácii fungovať bez poriadnej mrazničky. Uvažujete aj vy nad jej kúpou? Potom vám iste neušiel fakt, že na trhu sa nachádzajú v zásade dva typy mrazničiek – truhlicové a skriňové. Aké ich výhody a nevýhody?

Truhlicové mrazničky

Ak hľadáte finančne výhodnejšiu možnosť, tak vedzte, že truhlicová mraznička je v porovnaní so skriňovými (s rovnakými, podobnými rozmermi) lacnejšia. Aj jej prevádzka stojí menej, takže s ňou ušetríte na účtoch za energie. Novšie modely sú navyše vybavené kontajnermi a zásuvkami, čo významne pomáha pri organizácii potravín. Vďaka LED osvetleniu zase budete mať o obsahu mrazničky vždy prehľad.

Tento typ mrazničky je kratší, širší a zaberá viac priestoru na podlahe ako vertikálny model. Musíte za zohnúť, aby ste z mraziaka vytiahli to, čo potrebujete, to isté je nutné aj pri jeho čistení. Taktiež automatické rozmrazovanie nemôžete u týchto modelov očakávať. V prípade, že by mrazničku mohli otvoriť deti (a verte, že mohli), je nutné vybaviť ju uzamykateľným systémom.

Skriňové mrazničky

Vzhľadom k svojmu vertikálnemu postaveniu zaberá tento typ mrazničky na podlahe menej miesta. Preto ak plánujete mraziace zariadenie umiestniť do malých interiérov, je vhodné vybaviť sa práve skriňovým typom. Vertikálne police, koše a dvierka umožňujú jednoduché organizovanie a hľadanie potravín. Mrazničky skriňové sú vybavené rôznymi funkciami, ktoré sú nápomocné pri mrazení rôznych druhov jedál. Niektoré sú vybavené soft mraziacou zónou, ktorá je teplejšia ako zvyšok mrazničky a umožňuje rozmrazovanie mäsa či zmrzliny.

Záver

Z ekonomického hľadiska je truhlicová mraznička dobrou voľbou vtedy, keď máte priestor na jej inštaláciu a plánujete skladovať jeden typ jedla. Stojací mrazák zase ponúka lepšiu reguláciu teploty s väčšou presnosťou v menšom priestore, no vynaložíte viac financií za energiu.

Leave a Comment