Praktické tipy

V zajatí smotany a ovocia

Smotana a ovocie? Vábi vás to? Máte chuť ich naraz zjesť. Nenáhlite sa! Pomôžeme vám pripraviť chutnú nepečenú smotanovú tortu, ktorá uspokojí chuťové poháriky celej vašej rodine. Oblížete sa od ucha k uchu! Pohodlne sa usaďte a nechajte sa unášať vôňou čerstvého ovocia.

shutterstock_29417923

Je na vás aký druh ovocia si poukladáte do smotanovej torty. Buď všetko čo vám záhradka dala, alebo všetko čo ste si kúpili. Niekto obľubuje viac jahody a ríbezle, niekto zase banány. Hm, všetko je dobré. Prednedávnom ste mali skvelé plnené banánové palacinky. Banány neboli len tak hocijaké, boli dokonca restované! Vaši blízki sa ich nemohli dojesť, avšak už by to chcelo aj zmenu v podobe inej chutnej čerstvej maškrty? Smotanová nepečená torta je tá správna možnosť!

Čo všetko na ňu potrebujete?

  1. 3 tégliky kyslej smotany
  2. 2 ks vanilkového cukru
  3. ovocie
  4. piškóty

Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj ktorékoľvek dieťa.

Pre začiatok je dôležité vymiešať tieto 3 tégliky kyslej smotany s vanilkovým cukrom. Z kuchynskej linky si vytiahnete tortovú formu, do ktorej na dno pravidelne naukladáte piškóty, ktoré potom pokvapkáte so šťavou nášho ovocia. V letných mesiacoch vám odporúčame najmä jahody. S jahôdkami je táto torta lahodná! Ak máte jahody, piškóty pokvapkajte šťavou z nich. Potom na piškóty poukladajte ovocie.

Vezmite ¼ smotanovej zmesi, potom znova poukladajte piškóty. Pokropte ich ovocnou šťavou a následne opäť naukladajte ovocie a naneste smotanovú zmes. Takto stále opakujte až prídete po koniec. Nanesiete poslednú štvrtinu smotanovej zmesi a následne posypete buď grankom alebo škoricou. Podľa vašej chuti. Na 24 hodín ju nechajte odstáť. Potom sa už len z radosťou a chuťou pustiť do maškrtenia. Nestihnete povedať dobrú chuť a bude po nej! Verte nám. Je to dobrota. Vyskúšajte a uvidíte.

Leave a Comment